The Liebster Award by Hunyeda

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Sejahtera Hari ini aku telah di‘tag’ oleh sahabat blogger Hunyeda untuk menyertai segmen blogger b...

Assalamualaikum w.b.t & Selamat Sejahtera

Hari ini aku telah di‘tag’ oleh sahabat blogger Hunyeda untuk menyertai segmen blogger berprestij – The Liebster Award di >>>> SINI.


Dalam segmen ini, aku dikehendaki menjawab beberapa soalan yang diberikan. Aku juga dikendaki ‘tag’ beberapa sahabat blogger untuk menyertai dan memberikan jawapan berdasarkan beberapa soalan yang aku berikan pula. Untuk melihat soalan dari entri segmen Hunyeda boleh dirujuk di >>> SINI.


Berikut adalah jawapan aku kepada soalan daripada blogger Huny Eda.

1. Describe yourself
- Suami kepada seorang isteri dan bapa kepada 4 orang anak, Blogger & Rock n’ Roller…

2. What is your feeling right now.
- Feeling biasa-biasa sahaja… Calm & intoxicated.

3. Do you have secret admirer?
- Huh… zaman sekolah dulu banyaklah… peminat pun ramai huhu

4. The best moment in your life.
- Mengakhiri zaman bujang… berkahwin.. J

5. Social Media favourite
- Blog semestinya… media sosial yang lain ok juga, tetapi sekadar untuk sebaran blog, mengimarahkan silaturrahim dan mengikuti perkembangan trending teknologi masa kini.

6. Who people do love so much & why?
- Tak berapa pasti dengan soalan ni.. tetapi kalau “who is the person that I love so much” pastilah ibu.. sebabnya; dia ialah ibu… maaf kalau tersalah tafsir soalan tu..

7. What is your favourite movie & tv show.
- Movie yang terbaik bagi aku ialah “Italian Job”… sempoi. Kalau tv show… CSI New York & Criminal Mind

8. Favorite Number & why?
- Nombor feveret aku ialah 4… Sebab ramai orang takut dengan nombor ni. Banyak bangunan pun takut nak letak nombor 4. Bagi aku, 4 adalah nombor rebel yang terbaik.

9. What is the most thing you always do before going to sleep?
- Sekurang-kurangnya membaca Bismillah…

10. What matters most in hate?
- Tak reti nak ‘hate’ orang… bagi aku setiap perlakuan manusia pasti ada sebab pencetusnya. Kalau rasa tak sesuai, baik tukar topik je… cari titik kesesuaian gitu.. :D

11. Honestly, described my blog.
- Bagi aku blog HunyEda ni Nampak jelas ciri-ciri kewanitaannya. Adunan warna yang lembut tetapi bertenaga dan blog yang ringan. Segalanya ok je…

OK… Soalan aku kepada sahabat blogger yang di’tag’. Kalau boleh semua aku nak ‘tag’ sebab takut ada yang aku terlepas pandang pulak ni. Justeru, bagi sesiapa yang nak jawab ‘tag atau tak’ amat-amat dialukan.

11 sahabat blogger yang ditag, aku main petik je ni huhu. Maaf kalau yang tiada…

Relaks Minda – www.relakssminda.blogspot.com 
Strider Buzz – www.striderbuzz.com
MyCherita – www.mycherita.com
Ikhwan Yusuff – www.duniakita94.blogspot.com
Sham Photography – www.shamphotography.com
Kathy R’bain – www.resipidarihati.blogspot.com
Acik Idah – www.acikidah.blogspot.com
Noe Suhaimi – www.alyadina.blogspot.com
Nurul Hidayah – www.nurulhidayahdiary.blogspot.com
Yana Yani – www.iamaproudmama.blogspot.com
Kisah Si Dairy – www.kisahsidairy.com

11 soalan-soalan aku yang simple…

1. Berikan sedikit pengenalan tentang diri anda.
2. Apakah warna kesukaan anda? 
3. Apakah makanan kegemaran anda? 
4. Bilakah waktu yang anda rasakan seronok dan sesuai untuk anda berblogging? 
5. Apakah sukan kegemaran anda? 
6. Apakah yang anda pernah lakukan bila mengantuk yang tak tertahan ketika dalam mesyuarat, kursus atau seminar yang anda sertai?
7. Apakah rancangan televisyen dan filem yang anda gemari?
8. Dimanakah tempat yang paling suka anda lawati di Malaysia? 
9. Manakah negara pilihan yang paling anda suka untuk dilawati selain Malaysia? 
10. Siapakah aku berdasarkan pengetahuan anda sendiri?
11. Pendapat anda tentang blog aku ini?

Kepada sesiapa jua yang sudi menyertai segmen ini amatlah dialu-alukan. Kalau dah jawab, sila tinggalkan link di ruang komen di bawah. Sekian, terima kasih.



Salam Hormat, Salam Berkat.


COMMENTS

BLOGGER: 56
Loading...
Name

Blogging,131,Durex,2,ECERDC,18,Ekspresi,127,English,24,Familia,37,Fesyen,8,Foodie,45,Gadget,11,Hartanah,15,Hiburan,36,Informasi,114,Intervensi,28,INTI,40,Keusahawanan,46,Komuniti,44,Lazada,3,Lifestyle,157,MDEC,4,Motivasi,128,Movie,14,Nippon Paint,13,Penghargaan,59,Perawatan Islam,13,Portfolio,51,RWGenting,29,Sosio-Pendidikan,114,Sunway,15,Teater,6,Travelog,20,Umrah Dan Haji,3,WAO,4,Wellness,21,
ltr
item
Khir Khalid: The Liebster Award by Hunyeda
The Liebster Award by Hunyeda
Khir Khalid
http://www.khirkhalid.com/2014/05/the-liebster-award-by-hunyeda.html
http://www.khirkhalid.com/
http://www.khirkhalid.com/
http://www.khirkhalid.com/2014/05/the-liebster-award-by-hunyeda.html
true
802458514418007866
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy