Pengalaman Pertama Anak Bongsu

Pengalaman Pertama Anak Bongsu, cabut gigi, batu arang

Pengalaman Pertama Anak Bongsu – Sebelum ada blog, KK tidak berkesempatan merakamkan pengalaman pertama anak-anak membesar. Pejam celik dah besar… hanya gambar-gambar di album dan PC tersimpan rapi semuanya. Maka diatas peluang berblog yang ada kini, KK mengambil kesempatan untuk mengabadikan kenangan bergambar pengalaman pertama anak bongsu yang menyentuh hati KK sekadar perkongsian jurnal kekeluargaan di blog ini. 

Anak bongsu?.. cukuplah kot. Puan Mem kata kilang dah tutup hoho.. Syukurlah atas anugerah cahaya mata yang Allah SWT kurniakan ini.

Pengalaman Pertama Bergunting Di Saloon


Saloon Bandar Tasik Puteri, Rawang

Inilah 'moment' pengalaman pertama sewaktu Puan Mem membawa dia bergunting rambut di saloon berdekatan. Sebelum ini hanya gunting di rumah je dan KK adalah tukang guntingnya… jimat hehee. Tapi sekali sekala ikut mood Puan Mem pulak bergunting di saloon. Siap tanya tu.. “kedai gunting Korea ke ma?..” pengaruh Kpop dari si abang dan kakak dia lah tu…

Pengalaman Pertama Cabut Gigi


Petang Jumaat, KK pergi ke Klinik Pergigian Batu Arang sebab dia mengadu sakit gigi. Memandangkan lokasinya yang tak jauh dari rumah, sememangnya KK tak pilih klinik gigi swasta untuk budak macam ni. Bayaran RM1.00 sahaja untuk pendaftaran beserta kad rekod pergigian. Jadi lepas ni dah mudah juga untuk rujukan pemeriksaan gigi di sekolah nanti.

Klinik Pergigian Batu Arang

Pengalaman pertama kali cabut gigi memang buat dia suspen. Muka ketat je sebab tak tahu apa yang akan dilakukan oleh jururawat pergigian tu. Dua batang gigi bahagian atas hadapan akhirnya dicabut… selesai…  Jururawat tu siap bagi tips untuk cepat memberhentikan pendarahan gusi dengan memakan ‘ice cream’… ice cream??

Memang betul.. KK pun baru tau, dan perkatan ‘ice cream’ tu adalah ‘lesen besar’ yang membuatkan dia tak sabar untuk balik makan ice cream.. :D

Klinik Pergigian Batu Arang
Muka lemah lepas cabut gigi.. :D

Itulah sedikit perkongsian pengalaman pertama anak bongsu yang ingin KK abadikan dalam jurnal kekeluargaan sebagai coretan hujung minggu. :)



Salam Hormat

Khir Khalid  


COMMENTS

BLOGGER: 68
Loading...
Name

Blogging,132,Durex,2,ECERDC,19,Ekspresi,127,English,35,Familia,37,Foodie,45,Gadget,12,Hartanah,17,Hiburan,36,Informasi,122,Intervensi,50,INTI,46,Keusahawanan,53,Komuniti,40,Lazada,3,Lifestyle,174,MDEC,4,Motivasi,134,Movie,14,Nippon Paint,13,Penghargaan,59,Perawatan Islam,13,Portfolio,56,RWGenting,29,Sosio-Pendidikan,134,Sunway,24,Teater,6,Travelog,21,Umrah Dan Haji,3,WAO,4,
ltr
item
Khir Khalid: Pengalaman Pertama Anak Bongsu
Pengalaman Pertama Anak Bongsu
Pengalaman Pertama Anak Bongsu, cabut gigi, batu arang
http://2.bp.blogspot.com/-38IiBvDr9G4/VDgV-YwOzQI/AAAAAAAAH0g/5OEqEUzimXA/s1600/10624928_922085887806036_422114052359888775_n.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-38IiBvDr9G4/VDgV-YwOzQI/AAAAAAAAH0g/5OEqEUzimXA/s72-c/10624928_922085887806036_422114052359888775_n.jpg
Khir Khalid
http://www.khirkhalid.com/2014/10/pengalaman-pertama-anak-bongsu.html
http://www.khirkhalid.com/
http://www.khirkhalid.com/
http://www.khirkhalid.com/2014/10/pengalaman-pertama-anak-bongsu.html
true
802458514418007866
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy