Melancong Mengelilingi Semenanjung Malaysia bersama Traveloka !

Melancong mengelilingi semenanjung Malaysia bersama Traveloka,

Hai korang!. Rasanya dah lama saya tak post pasal travel. Untuk post kali ni, saya nak share experience berjalan ke beberapa lokasi. The first one is Pulau Tioman. Wah, goosebump dengar Pulau Tioman sebab keindahan pulaunya yang menakjubkan. Katanya mahal sangat penginapan di sana, betul ke? Eh, kita kan ada Traveloka, boleh kita survey dan dapatkan promo tiket murah. Another place to visit selain, bukit Tinggi dan Genting Highlands adalah Cameron Highlands. Dengar je highlands dah rasa teruja sebab kesejukkan tempat tu yang membuatkan kita rasa sungguh mendamaikan. Korang boleh stay di mana-mana hotel murah di Cameron dan visit beautiful places seperti ladang teh dan ladang strawberi. Dari Cameron, ambil bas dan turun ke negeri paling besar di Malaysia which is Perak. Apa yang korang boleh buat di Perak? Sangatlah di suggestkan korang pergi ke Lost World of Tambun.
Melancong dengan Traveloka,

Korang teringin nak travel backpack? Tak semestinya ke luar negara, dalam negara kita sendiri pun ada banyak tempat untuk kita discover dan lewati. Dengan ini tersematlah juga rasa cintakan negara kita, Malaysia. Apa kata korang plan for a non-stop journey jelajah Malaysia. It may take you about 2-3 weeks to jalan-jalan satu Malaysia ni. Tentang kos pula korang tak perlu risau, kita kan ada Traveloka.
Yes! Dengan adanya Traveloka korang boleh book hotel bajet ke hotel mewah ke secara online. From a place to another pula kalau korang nak naik flight, book juga dengan Traveloka. Tak kiralah samada penginapan ke flight ke, dua-dua ni Traveloka selalu tawarkan harga promosi. So, selalu-selalu lah korang check website Traveloka. Pelbagai aktiviti menarik yang boleh korang lakukan di dalam sana tanpa fikir dunia luar. Kan nama pun Lost World. Hahaha.. Antara aktiviti-aktivitnya adalah water park, amusement park, petting zoo, tiger valley dan adventure park. Dah penat-penat main dalam sana, sure korang tak mampu nak keluar lagi so tidur je dalam sana dan book hotel online dan murah melalui Traveloka. Other recommended places to visit are Zoo Taiping, Bukit Merah Laketown Resort, Sungai Klah Hotspring, dan Pulau Pangkor.
Melancong dengan Traveloka,

Next, dari Perak naik je lah train atau bas ke Kuala Lumpur. Kuala Lumpur adalah kota metropolitan dan ibu negara Malaysia. So kat sini korang boleh jalan-jalan dengan mudah menaiki train dari satu destinasi ke satu destinasi yang lain. Antara tempat yang best berjalan untuk backpack adalah Pasar Seni, Dataran Merdeka, Muzium Negara, KLCC di mana anda boleh masuk ke Petrosains dan Aquaria. Selain itu, jangan terkejut juga kalau di area KL atau Selangor ada banyak tarikan pelancongan semula jadi seperti air terjun dan hiking bukit. Kalau datang ke KL ni tak payah nak risau langsung tentang penginapan, banyak dan pelbagai standard. Boleh je korang book online di website Traveloka. Then, korang travel lah pula ke Port Dickson, Negeri Sembilan. Di sini, aktiviti main air lah best. Naik banana boat dan berjemur tepi pantai. Korang juga boleh pilih nak hotel mewah ke nak hotel bajet. Penat bermain air dan terus bermalam di PD, esoknya bergerak lah ke Melaka. Perjalanannya lebih kurang 1 jam dengan menaiki bas.
Melancong dengan Traveloka,

Di Melaka, banyak aktiviti dan tempat historical menarik yang boleh korang kunjungi. Antara tempat yang famous adalah, kota bersejarah AFamosa, Cowboy Town dan Jonker Walk. Jonker Walk ni dibuka meriah pada waktu malam. So, elok juga kalau korang cari tempat tidur area berdekatan ni. Kalau nak makan asam pedas pure Melaka selalunya di Bandar Hilir. Korang juga disarankan mencuba coconut shake di Pantai Klebang. Rugi kalau tak cuba sebab  betul-betul sedap. Kalau korang nak tengok view Melaka dari atas, korang pergi ke Menara Taming Sari. Bagi yang takut akan ketinggian, tengok dari bawah je lah. Hahaha. Dah habis round Melaka, ke Johor pula lah kita ye. Since ini negeri terakhir kita jelajah, jom try kekuatan fizikal sikit dengan mendaki Gunung Ledang. Mampu ke? Kalau korang naik pagi, petang lah korang turun. Then korang boleh terus ke Johor Bahru dan berehat di sana. Famous di Johor Bahru adalah, bazar karat di waktu malam. Sambil tu korang boleh makan di tepi laut dan menikmati pemandangan sempadan Johor dan Singapore. Selain tempat shopping Johor Premium Outlet dan Legoland, Johor sangat terkenal dengan keindahan pulau-pulaunya. Terujanya bila dengar pulau kan. Antaranya adalah, Pulau Rawa, Pulau Dayang, Pulau Aur. Again... kalau pulau mesti korang fikir penginapannya mahal kan? Tak perlu risau... kan kita ada laman web Traveloka yang selalu tawarkan harga promosi.

COMMENTS

BLOGGER: 6
Loading...
Name

Blogging,131,Durex,2,ECERDC,18,Ekspresi,127,English,22,Familia,37,Fesyen,8,Foodie,45,Gadget,11,Hartanah,15,Hiburan,36,Informasi,112,Intervensi,28,INTI,40,Keusahawanan,44,Komuniti,44,Lazada,3,Lifestyle,155,MDEC,4,Motivasi,128,Movie,14,Nippon Paint,13,Penghargaan,59,Perawatan Islam,13,Portfolio,51,RWGenting,29,Sosio-Pendidikan,113,Sunway,13,Teater,6,Travelog,20,Umrah Dan Haji,3,WAO,4,Wellness,21,
ltr
item
Khir Khalid: Melancong Mengelilingi Semenanjung Malaysia bersama Traveloka !
Melancong Mengelilingi Semenanjung Malaysia bersama Traveloka !
Melancong mengelilingi semenanjung Malaysia bersama Traveloka,
https://1.bp.blogspot.com/-4Dz1TQjT19w/WHur7ZcwRWI/AAAAAAAAObs/1kLWNfdN4GQAVRDZz5-W0Tc9BKN0vuNggCLcB/s640/Traveloka%2BGenting.jpeg
https://1.bp.blogspot.com/-4Dz1TQjT19w/WHur7ZcwRWI/AAAAAAAAObs/1kLWNfdN4GQAVRDZz5-W0Tc9BKN0vuNggCLcB/s72-c/Traveloka%2BGenting.jpeg
Khir Khalid
http://www.khirkhalid.com/2017/01/melancong-mengelilingi-semenanjung.html
http://www.khirkhalid.com/
http://www.khirkhalid.com/
http://www.khirkhalid.com/2017/01/melancong-mengelilingi-semenanjung.html
true
802458514418007866
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy