Pelancaran IJM Land Half Marathon 2017

IJM Land Half Marathon 2017, bakal kembali lagi dengan lebih meriah dan bertenaga pada tahun ini. Akan berlangsung pada 13 Ogos 2017 ini di Dataran Centrio, Seremban 2, acara marathon yang memasuki tahun ke-6 ini telah dilancarkan bersama sidang media yang diadakan pada 31 Mac 2017. Tahun ini IJM Land Half Marathon mensasarkan 7000 penyertaan dari seluruh negara.

IJM Land Half Marathon 2017,

IJM Land Half Marathon 2017


Bagi rakan pembaca yang mengikuti jurnal blog ini pasti membaca tentang IJM Land Half Run Marathon 2016. Tahun ini juga, IJM Land Half Marathon menjadi platform dalam mengetengahkan gaya hidup sihat, semangat perpaduan disamping keperihatinan membantu pertubuhan amal sebagai tanggungjawab sosio-komuniti dan masyarakat.

Pelancaran IJM Land Half Run Marathon 2017 dimulakan dengan sidang media yang disampaikan oleh Dato' Hoo Kim See, Pengurus Besar IJM Land Berhad (central region) dan Mr Minoru Osada, Pengarah Jualan dan Pemasaran Yakult (Malaysia) Sdn Bhd. Yakult merupakan Platinum Sponsor IJM Land Half Marathon 2017.

Menurut Dato' Hoo, acara marathon ini semakin mendapat sokongan menggalakkan seluruh komuniti dan masyarakat. Ia juga menjadi platform ‘fundraising’ amal untuk tahun ke-3 berturut-turut disalurkan kepada 2 pertubuhan kebajikan iaitu Pertubuhan Hospice Negeri Sembilan (Hospice) dan Malaysia Lysosomal Disease Association (MLDA).

IJM Land Half Marathon 2017, Press Conference,
IJM Land Half Marathon 2017,

Marathon dengan tagline ‘Run Together, Bond Stronger’ menyediakan kategori larian 21KM (Half Marathon), 10KM untuk lelaki dan wanita (18 tahun ke atas) dan 10KM lelaki dan perempuan (12 tahun ke atas - kategori junior). Pelari terpantas akan dianugerahkan ‘Grand IJM Land Half Marathon Trophy’, manakala pelari antara terpantas dalam kategori masing-masing untuk 3 tahun berturut-turut akan dianugerahkan 'Challange Trophy'. Tahun 2017 merupakan tahun yang ke-2.

Selain itu, setiap peserta yang berjaya menamatkan larian akan membawa pulang goodie bag dengan pelbagai cenderahati daripada Yakult dan penaja yang lain, bersama custom-made Finisher Medal serta sijil penyertaan. Terdapat juga hadiah cabutan bertuah bernilai lebih RM10,000 untuk dimenangi. Bagi peserta yang menamatkan larian 21KM pula akan menerima t-shirt custom-made Ultron- Micro-dry Finisher Tee.

Jom daftar IJL Land Half Marathon sekarang.

Karnival marathon bakal dimeriahkan dengan popcorn, cotton-candy, aiskrim dan belon percuma, badut serta pelbagai lagi acara menarik termasuk photo booth dan peluang bergambar bersama selebriti Malaysia dan duta Yakult, Jack Lim. Terdapat juga pemeriksaan kesihatan percuma seperti tekanan darah, Glucose Test, Cholesterol Test dan rawatan Physio oleh Columbia Asia Hospital Seremban bersama Befrienders Seremban, platform sokongan insan tertekan dari aspek emosi, keseorangan dan memerlukan bantuan.

IJM Land Half Marathon 2017 juga disokong oleh TDK, BMW Millennim Welt Seremban, 100 Plus, Ice Mountain, Ultron, Sin Chew Daily, The China Press, Colombia Asia Hospital Seremban, Alpro Pharmacy, EC Pixels, McDonald’s, Spoon Health, 2XU, BioTech USA, Rock Tape, Nestle Milo, Nestle Fitnesse dan Mydin Seremban 2.

Jom bersama kita sertai IJM Land Half Marathon 2017. Pendaftaran dibuka sekarang hingga 31 Mei 2017. Info lanjut dan pendaftaran di > www.ijmlandrun.com.

12 comments:

 1. Bagus ni..
  Ke arah hidup yg lebih sihat

  ReplyDelete
 2. sangat sesuai untuk mereka yang ada gaya hidup sihat...

  berlari adalah sukan yang sangat bagus juga ..

  ReplyDelete
 3. Mesti ramai yg sertai acara ni

  ReplyDelete
 4. haaaa jom jom.. kasi training bagi fit, pastu join. mesti lagi ramai awek nak lepas ni hehehe

  ReplyDelete
 5. Thanks sharing..boleh war2kan kt rakan2 yg berminat..

  ReplyDelete
 6. Moga mendapat sokongan dan terus dianjurkan setiap tahun.

  ReplyDelete
 7. teringin nak join, tapi jauh ke selatan.

  ReplyDelete
 8. Rasa macam baru lagi je IJM Land Half Marathon 2016 kan...dah nak masuk yang tahun 2017 pula...hehe

  ReplyDelete
 9. Wow! menarik ni sebelah ofis jer.. ni

  ReplyDelete

Powered by Blogger.