CSR Program Bersama Wan Nong Muzafar di Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit

Pagi Jumaat 28 April 2017, membawa keceriaan kepada 153 kanak-kanak kurang bernasib baik di Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit apabila terpilih menerima sumbangan pra-Ramadhan yang bakal menjelang. Sumbangan bantuan pra-Ramadhan ini merupakan CSR Program bersama tuan Wan Nong Muzafar yang telah diserahkan kepada Ybhg Dato’ Hj Mazlan Mohamad selaku pengasas sekolah dan Guru Besar, Tuan Zulkernai Fauzi.

Program CSR Wan Nong Muzafar, Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit,

CSR Program Bersama Wan Nong Muzafar


Program ini merupakan antara usaha tanggungjawab sosial korporat (CSR) syarikat ILM Legacy Sdn Bhd bagi membantu golongan kurang berkemampuan. Tahun ini, tuan Wan Nong Muzafar selaku Pengarah Urusan terpanggil untuk datang ke Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih berkongsi sumbangan disamping memberikan sokongan dan motivasi kepada pelajar-pelajar sekolah.

Antara aspirasi adalah agar kanak-kanak terpilih ini sentiasa berfikiran positif dan dapat menjalani ibadah puasa seperti kanak-kanak lain. Selaku pakar strategi perniagaan, Tuan Wan Nong Muzafar juga berharap agar aktiviti dan program seumpama ini bukan sahaja dapat dilakukan pada bulan Ramadhan, tetapi dapat diteruskan pada hari dan perayaan yang lain.

Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit, Wan Nong Muzafar,
Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit, Wan Nong Muzafar,

Pelbagai lagi aktiviti seumpamanya yang telah dirancang di masa akan datang. Tuan Wan Nong Muzafar sendiri akan senantiasa memberikan ruang khidmat nasihat dan motivasi bagi pelajar yang berminat untuk menjalankan perniagaan di masa akan datang.

Antara hasrat beliau adalah bertujuan memupuk minat kepada pelajar untuk mempelajari bagaimana memulakan perniagaan, membina strategi dan bersaing maju bagi kelangsungan hidup serta membantu keluarga. Secara tidak langsung, ini membantu mengubah persepsi pelajar untk masa depan yang lebih baik dan sempurna.

Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit, Wan Nong Muzafar,

Sumbangan Pra-Ramadan Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit


Bagi menjayakan majlis ini, sumbangan bantuan pra-Ramadhan turut diterima daripada rakan-rakan niaga dan rakan-rakan rapat yang sudi turut serta menjayakan program sumbangan bantuan ini. Selain daripada membantu melalui sumbangan, aktiviti ini juga mampu merapatkan ukhwah dan jalinan silaturrahim antara satu sama lain.

Semoga program CSR bersama tuan Wan Nong Muzafar berserta sumbangan bantuan pra-Ramadhan Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit ini dapat memberikan nilai tambah yang bermanfaat demi kebaikan kanak-kanak serta kesejahteraan masyarakat seluruhnya… aamiin.


7 comments:

 1. SYUKUR ALHAMDULILLAH KPRIHATINAN INSAN MULIA YG MEMBANTU MURID N SEKOLAH

  ReplyDelete
 2. Alhamdulillah..kegembiraan menanti kehadiran Ramadhan sama sana dirasai dan dirai..moga Allah limpahkan rezeki kepada semua yang menjayakan program ini..

  ReplyDelete
 3. Lama tak singgah sini.. Apa khabar Khir? Program yang amat bagus👆 Mudah-mudahan akan melahirkan ramai usahawan pada masa masa akan datang.

  ReplyDelete
 4. Wahh satu program menarik ni.. semoga mendapat lebih perhatian dari orang di luar sana..

  ReplyDelete
 5. alhamdulillah budak2 tu mesti happy

  ReplyDelete
 6. program yang menarik..
  mesti rasa gembira bila dapat gembirakan orang

  ReplyDelete
 7. tiada yg lbh membahagiakan bla melihat wajah mereka tersenyum kan...

  ReplyDelete

Powered by Blogger.