Genting International Children's Festival Dan Shaolin Kung Fu Sempena Cuti Sekolah

Bagi anda yang berhasrat meraikan keriangan bersama keluarga sempena cuti sekolah ini, Resorts World Genting bakal menganjurkan Genting International Children’s Festival 2017 dengan pelbagai pengisian dan aktiviti istimewa buat semua pengunjung. Turut mempersembahkan teater Soul of Shaolin: Hui Guang’s Story, yang merupakan ‘theatrical event' oleh kumpulan teater berpengalaman yang telah mengelilingi dunia dalam persembahan teater kung fu Shaolin.

Genting International Children's Festival ,

Genting International Children’s Festival 2017


Genting International Children’s Festival 2017 dengan tagline “art, dance and music” akan bermula 27 Mei hingga 11 Jun ini dan dimeriahkan dengan kehadiran pahlawan Shaolin, cheerleaders, pemuzik jalanan, ballerina dan cosplayers yang turut serta menceriakan pengunjung dewasa, kanak-kanak serta seisi keluarga di pelbagai lokasi yang dijadualkan di sekitar Resorts World Genting.

Terdapat 3 aktiviti bakal diadakan di Sky Avenue iaitu 'Cheers & Pom: Cheerleading' di aras satu, 'Storyland: Cosplay Meet & Greet' di aras 2 dan 'Street Beats: Brass Ensemble' di aras 3. Selain itu, terdapat 2 aktiviti iaitu 'Paradise: Forest Fairies Ballet Dance' yang akan diadakan di First World Rain Forest, dan 'Boulevard’s Parade' di Genting Grand Opening Car Park.

Persembahan Teater Soul of Shaolin: Hui Guang’s Story


Festival bakal dimeriahkan lagi dengan persembahan teater berjudul Soul of Shaolin: Hui Guang’s Story. Ia akan mula dipersembahkan di Genting International Showroom bermula 28 Mei hingga 26 Jun 2017. Terdapat 2 waktu persembahan iaitu pada jam 4 petang atau 9 malam.

Genting International Children's Festival ,

Soul of Shaolin: Hui Guang’s Story merupakan ‘China’s key cultural export project’ yang dijayakan dibawah Kementerian Kebudayan dan Kementerian Perdagangan China bersama pentadbiran radio, televisyen dan filem serta pentadbiran akhbar dan penerbitan sebagai ‘Best of China’ yang dipersembahkan oleh Asian Arts Connection.

Memaparkan persembahan teater tentang perjalanan kisah hidup Saolin yang menginspirasikan dan menghiburkan. Tiket persembahan boleh diperolehi dengan harga RM156.00 (VIP), RM126.00 (PS1), RM96 (PS2). GRC members (Genting Rewards Card) boleh menikmati diskaun 10% untuk menyaksikan persembahan teater ini.

Jom raikan kemeriahan cuti sekolah di Resorts World Genting. Maklumat lanjut berkenaan Genting International Children’s Festival dan persembahan teater Soul of Shaolin: Hui Guang’s Story boleh ikuti www.facebook.com/resortsworldgenting atau laman web www.rwgenting.com  

7 comments:

 1. errr... jet li ada x? hahahaha

  ReplyDelete
 2. Jom raikancuti sekolah dgn menggembirakan anak2..

  ReplyDelete
 3. This is interesting. Haven't seen any of the shows before.

  http://panphila.blogspot.my

  ReplyDelete
 4. Pasti menarik ni.. anak2 pasti teruja...sayangnya dalam bulan ramadhan, sikit terbatas keseronokkannya.

  ReplyDelete
 5. Best aaar cuti sekolah dlm bulan puasa

  ReplyDelete

Powered by Blogger.