Epsom College in Malaysia Catat Keputusan A Level Tertinggi 2017

Baru-baru ini saya telah diperkenalkan oleh rakan institusi tentang Epsom College in Malaysia (ECiM) di Bandar Enstek, Negeri Sembilan. Ia menarik perhatian saya untuk berkongsi aspirasi sosio-pendidikan golongan elit. ECiM merupakan sekolah berasrama penuh antarabangsa yang telah berjaya mencatat keputusan cemerlang peperiksaan A Level tertinggi di Malaysia pada 2017.

ECiM telah berjaya mencatatkan keputusan peperiksaan A Level tingkatan 6 dengan lebih 60% pelajar mencatatkan gred A* atau A, dan seramai lebih 86% memperolehi gred A* atau A dan B. Secara keseluruhan, 100% pelajar tingkatan 6 yang menduduki peperiksaan A Level di ECiM pada tahun ini lulus dengan keputusan yang cemerlang.

Epsom College in Malaysia,

Epsum College In Malaysia - ECiM


Epsom College dikenali dengan reputasi dalam industri pendidikan berakar umbi sejak ditubuhkan pada 1855 di Epsom, Surrey, United Kingdom. Sehinggalah pada September 2014, ia telah membuka cawangan kolej di Malaysia dengan sistem Kokurikulum British dan pelan pendidikan sistematik serta komprehensif merangkumi peringkat pra sekolah, O Level dan A Level tingkatan 6 atas.

Tradisi pembelajaran yang diperkasa mendepani keperluan pendidikan dan industri turut digunapakai dalam menyokong pemerkasaan transformasi pendidikan di Malaysia. ECiM juga pernah mendapat liputan tentang 2 anak penoreh getah berusia 13 tahun yang dipilih memasuki ECiM. Artikel tersebut boleh di baca di sini: Afiq, Thayiebah: Dari Baling Ke KolejEpsom.

Epsom College in Malaysia,

Sebagai kolej elit yang baru melebarkan cawangan ke Malaysia, keputusan cemerlang peringkat A Level ini merupakan pencapaian yang patut dibanggakan dan menjadi contoh. Ia secara langsung menterjemahkan komitmen tenaga pengajar dan pelajar serta teknik pembelajaran yang berkualiti dalam mendepani aspirasi pendidikan era globalisasi kini.

ECiM juga menjadi contoh platform pendidikan swasta yang berdaya saing tinggi serta komited dalam memperkasa sektor pendidikan negara. Selain ahli akademik, ECiM turut mendapat sokongan dan penglibatan pelbagai pihak termasuk korporat dan usahawan berjaya tersohor tempatan dan antarabangsa, memartabatkan pendidikan sebagai elemen penting dalam kemajuan diri dan negara.

Epsom College in Malaysia,

Jika berkunjung nanti, ECiM juga menjadi sebahagian aspirasi pemerkasaan sosio-pendidikan dan perkongsian ilmiah tentang komitmen bagaimana realiti sebahagian generasi kini mendalami pengetahuan melalui platform pendidikan komprehensif, kreatif dan diiktiraf global ini. 

Sementara itu, anda boleh layari info lanjut ECiM di www.epsomcollege.edu.my  
  

6 comments:

 1. Menarik kisah Afiq dan Thayiebah yang dipilih memasuki Epsom College (Sekolah Antarabangsa United Kingdom cawangan Malaysia). Seperti Afiq sendiri bercita-cita untuk menjadi ahli farmasi dan berazam untuk ubah nasib keluarga di masa depan. Tahniah kepada kawan dan tenaga pengajar yang banyak bantu Afiq.

  ReplyDelete
 2. Tahniah kepada pelajar EPSOM kolej yang ternyata bijak dan pengajarnya komited mmberi didikan kpd pelajarya mencapai kejayaan. Tahniah kpd Afiq n Thayiebah yg berjaya bersaing di kalangan pelajar kolej elit ini.

  ReplyDelete
 3. wow hebatttt both lecturer dan student

  ReplyDelete
 4. Alhamdulillah..tahniah untuk Afiq dan Thayiebah moga selepas ini lebih ramai yang terinspirasi dan berpeluang seperti mereka.Generasi peneraju negara.

  ReplyDelete
 5. reputasi kolej yang terbaik dan ternama akan mengharum juga nama Malaysia..

  bagus juga tu.

  ReplyDelete

Powered by Blogger.